Geslaagde eerste workshop wandelcoaching

Home » Blog » Workshop » Geslaagde eerste workshop wandelcoaching

De workshop gestart met een korte uitleg over wandelcoaching. Met wandelen wordt zowel je linker- als rechterhersenhelft gestimuleerd. Daardoor komen ‘denken’ en ‘creativiteit’ meer in balans, met als resultaat dat nieuwe inzichten aan het licht komen. Door actief bezig te zijn met je lichaam, komt je focus meer op je lijf en daarmee ga je uit je hoofd en kom je in het hier en nu. En daarnaast is het gewoon heerlijk om lekker buiten te zijn 🙂

Na de introductie hebben we een stiltewandeling gedaan, waarbij je in stilte van al je zintuigen gebruik maakt om waar te nemen in het bos. Een deelnemer zei “Wat hoor en zie je veel als je in stilte loopt en bewust waar neemt!”.

Symbolen

In mijn workshops en coaching werk ik met symbolen die de natuur biedt, zoals de keuze voor een hobbelig pad, obstakels op de weg, verrast worden door open vlaktes, dieren die voorbij komen, een hermetisch afgesloten boshuisje. Deze elementen kun je als toevalligheden zien, maar in de workshop stemmen we ons af op de symboliek en de metaforen die het oproept. De elementen uit de natuur vormen dan een spiegel van je innerlijk.

Reactie van een deelnemer:

Als wandelcoach wist Eva direct een vertrouwde en veilige sfeer te scheppen om open te kunnen praten en ook kon ze helder diverse symbolische betekenissen van wat we in de natuur tegen kwamen duiden. Een mooie workshop!” Willem, Apeldoorn.

Volgende workshop wandelcoaching

De volgende workshop is op donderdag 15 september en heeft als thema ‘Uit je hoofd, in je lijf’. Ben jij erbij? Meld je aan via info@essencialifecoaching.nl

 

Deel dit bericht:
Facebooklinkedin

Laat een reactie achter