In je kracht staan ?!

Home » Blog » blog » In je kracht staan ?!

Het is een heuse hype om in je kracht te gaan staan en ik betrap mezelf erop het ook te zeggen tegen mensen die ik begeleid. Sterker nog ik zoek er zelf ook naar. Aangezien geen enkel mens ooit uitgeleerd is. Of er doen zich omstandigheden voor waardoor er iets veranderd en je een nieuwe balans moet zoeken. Maar wat is dat nou eigenlijk ‘ in je kracht staan’?. Het hoort thuis in het rijtje ‘laat het maar los’. De meeste mensen die moeite hebben met loslaten doen dit omdat ze geen benul hebben hoe je los moet laten. ‘Laat het maar los’ klinkt als een goed advies, maar hoe pak je dit aan. Nou zoiets is hetzelfde bij ‘in je kracht staan’.

Present zijn

Ten eerste moet je weten wat je eigen kracht is. Mijn beeld erbij is dat iedereen een andere kracht heeft, wat ook wel weer heel logisch klinkt, want mijn kracht is jouw kracht niet. Door de ervaringen van de afgelopen tijd heb ik ontdekt dat voor mij in mijn kracht staan betekent dat ik voor 100% present ben. Present zijn is volledig aanwezig, dat kan ook heel stil en er is geen goed of fout. Niet meer en niet minder.

Afleiding

Dat klinkt lekker makkelijk hoor ik je denken. Nee hoor, ik ben er ook nog mee aan het experimenteren. Want er zijn tal van dingen die ervoor kunnen zorgen dat ik niet 100% present ben, zoals gehaast zijn, een ochtendhumor, twijfels en onzekerheden, weinig slaap maken me ook kribbig en snel boos. Allemaal dingen waardoor ik dus niet in mijn kracht sta. Het is iets met de fijnste finesses en ik kan het lang niet altijd zijn, wel steeds vaker. Het baart kennelijk oefening, vooral om je ervan bewust te zijn wanneer je present bent en wanneer niet meer.

In je kracht

Als ik in mijn kracht sta, voelt het alsof ik lichtvoetend en heel relax door de dag ga. Niemand kan me irriteren of boos maken. De file is een mooi moment om even rustig om me heen te kijken. Mijn huilende kind kan ik vol liefde en aandacht geven, zonder dat ik denk dat ze toch heel snel stil moet zijn, omdat ik ook graag nog even een momentje voor mezelf wil hebben. Best wel fijn dus eigenlijk in je kracht staan 😊.

Deel dit bericht:
Facebooklinkedin

Laat een reactie achter